top of page

Programs & Events

Public·5 membres

Oculus Felirat Magyar


A Pantheon az ókori építészet egyik legjelentősebb alkotása, ami fő tömegében ma is egykori formájában áll Róma központjában. A hengeres főépület előtt oszlopcsarnok (portico) áll tizenhat, gránitból készült korinthoszi oszloppal. Magát a rotundát kazettás beton mennyezet fedi, közepén kilenc méter átmérőjű kör alakú nyílással (oculus). Csaknem kétezer évvel építése után a Pantheon dómja ma is a világ legnagyobb vasalatlan beton kupolája.
Oculus felirat magyar


DOWNLOAD: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fjinyurl.com%2F2uekSb&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0aRpI2ShXdtzAQC1TaCVizA 609-ben felszentelt katolikus templom elnevezése Santa Maria ad Martyres lett (olaszul Santa Maria dei Martiri), de a nép ajkán hamarosan lerövidült a Santa Maria Rotonda formára. Ebből ered az épület mai olasz hétköznapi neve, a Rotonda (magyarul rotunda, körtemplom), valamint az előtt lévő tér elnevezése is (Piazza della Rotonda).


A templomot kupola fedte, ami akkoriban merész újításnak számított. Az épület két alkalommal is leégett. I. sz. 80-ban Domitianus építette újjá, ám az épület 110-ben ismét tűzvész áldozata lett. Ma ismert formáját Hadrianus császár idején nyerte el, aki szinte az alapjaitól építette újjá a 120-as évek első felében, a homlokzaton azonban az eredeti építtető tiszteletére elhelyezték a rá utaló feliratot: MAGRIPPALFCOSTERTIVMFECIT (Marcus Agrippa Lucius fia, harmadízben konzul építtette).[5] 202-ben ismét restaurálták az épületet, ekkor Septimius Severus és Caracalla utasítására.


Magát a rotundát kazettás beton mennyezet fedi, közepén kilenc méter átmérőjű kör alakú nyílással (oculus). Csaknem kétezer évvel építése után a Pantheon dómja ma is a világ legnagyobb vasalatlan beton mennyezete.[8] Az oculus magassága és a körtemplom belső átmérője azonos méretű, 43,3 méter.[9] Így a belső térben elférne egy ekkora átmérőjű gömb, ami az ókorban a tökéletesség jelképe volt.[5]


A Heavy Rain és a Beyond: Two Souls készítőinek új játéka még magasabb szintre emeli az interaktív történetmesélést, és a technikai lehetőségeket PS4 platformon, olyan filmszerű látványt nyújtva, amilyet még nem láthattunk! Minden döntésnek hosszútávú hatásai vannak, így a történet számos módon alakulhat. A profi színészi játékhoz a futurisztikus város szolgáltat lenyűgöző hátteret, a játékot pedig magyar felirattal is élvezhetjük! 041b061a72


À propos

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page